Mmm... Pycha!

Wpis

środa, 05 września 2012

Tagliatelle ze szpinakiem i gorgonzolą

Porcja dla 2-4 osób

  • 500 g świeżego szpinaku
  • pół opakowania makaronu tagliatelle
  • łyżka masła
  • oliwa
  • 2 łyżki sera gorgonzola
  • 2 łyżki jogurtu greckiego lub śmietany
  • sól

Szpinak myjemy, odcinamy łodyżki i wrzucamy na rozgrzaną oliwę z masłem. Dusimy aż szpinak nie odparuje i dodajemy ser ze śmietaną-solimy do smaku. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie i dodajemy do szpinaku z odrobina wody z gotowania. Całość mieszamy na małym ogniu aby smaki się połączyły i przekładamy na talerze.

tagliatelle ze szpinakiem i gorgonzolą 

I co podoba Wam się?

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
albercik841
Czas publikacji:
środa, 05 września 2012 16:19

Polecane wpisy

  • Pierogi nesquik kakaowe

    Przepis na ok. 60 niedużych pierożków 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżka oliwy od 0,5 do 1 szklanki ciepłej wody 1 kostka tłustego białego sera łyżka śmietany lub

  • Placek ze śliwkami

    Przepis na formę od tarty o ok. 20 cm średnicy pół kostki miękkiego masła ok. 120 g 1 cukier waniliowy 9 łyżek cukru 3 jajka szczypta soli 10 łyżek mąki 1,5 łyż

  • Sernik na zimno z truskawkami

    Porcja na tortownicę 1 opakowanie galaretki truskawkowej 40 gr truskawek 800 gr serka waniliowego 1/2 szklanki gorącego mleka 2-3 łyżeczek żelatyny 1 ciemny spó

  • Klops wołowy z kukurydzą konserwową i papryką konserwową

    Mój pomysł na smaczny obiad,który nie wymaga dużo pracy a jest smaczny. Składniki: 400 g mielonego mięsa wołowego 300 g pieczarek 1 puszka kukurydzy konserwowej

  • Nibykrupnik z pałki wodnej

    Obiecany przepis na krupnik z palki wodnej. Pędy pałki wodnej wyglądają jak młode pory jednak należy zawsze używać tylko tych wewnętrznych warstw , które jeszcz

Archiwum

Kanał informacyjny

Opcje Bloxa