Mmm... Pycha!

Wpis

środa, 05 września 2012

Tagliatelle ze szpinakiem i gorgonzolą

Porcja dla 2-4 osób

  • 500 g świeżego szpinaku
  • pół opakowania makaronu tagliatelle
  • łyżka masła
  • oliwa
  • 2 łyżki sera gorgonzola
  • 2 łyżki jogurtu greckiego lub śmietany
  • sól

Szpinak myjemy, odcinamy łodyżki i wrzucamy na rozgrzaną oliwę z masłem. Dusimy aż szpinak nie odparuje i dodajemy ser ze śmietaną-solimy do smaku. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie i dodajemy do szpinaku z odrobina wody z gotowania. Całość mieszamy na małym ogniu aby smaki się połączyły i przekładamy na talerze.

tagliatelle ze szpinakiem i gorgonzolą 

I co podoba Wam się?

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
albercik841
Czas publikacji:
środa, 05 września 2012 16:19

Archiwum

Kanał informacyjny

Opcje Bloxa